Dani ekopoljoprivrede održani u Marinbrodu

U Marinbrodu kod Gline danas su završeni "Prvi dani ekopoljoprivrede i agroturizma Marinbrod 2004.", na kojima su predstavljeni stari obrti i tradicija izrade rukotvorina, projekti održavanja i razvoja tradicionalnih seoskih vrtova i gospodarstava, tradicionalni ručni radovi i predmeti te ekoproizvodi koji se temelje na lokalnoj tradiciji i znanju.

Manifestaciju ekopoljoprivrede i agroturizma, pod nazivom "Tradicijom za budućnost", zajednički su organizirali Ecologica, Zavičajni klub Marinbrod i skupina mjesnih žena "Brodarice", uz potporu grada Gline, Sisačko-moslavačke županije i udruge Uzorne hrvatske seoske žene.

Predsjednik Zavičajnog kluba Marinbroda i Gradskog vijeća Gline Ivo Žinić istaknuo je da je Marinbrod, malo mjesto na Banovini sa 40 kuća i stotinjak stanovnika, te 60-ak Marinbrođana koji pomažu rodnom kraju, u samo mjesec dana, nakon izbora za najuzorniju seosku ženu, danas organizirao ovu manifestaciju. Njome započinje nova faza revitalizacije kulturnog i civilnog života u tom mjestu i gradu Glini, kojom se kombiniranjem kulturnih, prirodnih i ljudskih resursa želi poboljšati kultura življenja.

Saborski zastupnik Željko Krapljan rekao je da je Marinbrod primjer kako se može puno napraviti u obnovi potpuno porušenog mjesta, krenuti od ničega te obnoviti i mjesto i njegovu tradiciju. "Oni koji nemaju tradicije ni običaja, nemaju ni budućnosti, a Marinbrod ima i tradiciju i budućnost", rekao je Krapljan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Šantek rekao je da Županija podupire takve projekte. Ocijenio je da bi Marinbrod, kada bi se organizirao izbor najuzornijeg mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji, sigurno ponio tu titulu.

Šantek je posebno zahvalio Marinbrođanima na svemu što čine za razvoj ekopoljoprivrede i agroturizma u glinskom kraju.

(Hina) xmalj yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara