dani frane petrića od 22. do 26. rujna

Dvanaesti "Dani Frane Petrića", u organizaciji Hrvatskoga filozofskog društva, održat će se u Cresu od 22. do 26. rujna. L

Na toj međunarodnoj znanstveno-kulturnoj manifestaciji, u sklopu koje će se održati dva međunarodna simpozija - "Demokracija i etika" i "Petrić-platonizam-aristotelizam", sudjelovat će oko 85 hrvatskih i stranih filozofa, sociologa, politologa i teologa.

Hrvoje Jurić, glavni tajnik Dana Frane Petrića, koji se održavaju pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, izjavio je da su ovogodišnji Dani najmasovniji. Za skup "Demokracija i etika" prijavilo se čak 70 sudionika, dodao je.

O toj temi, uz ine, govorit će Igor Primorac, Jin-Woo Lee, Lev Kreft, Ivan Devčić i Henning Ottmann.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Henning Ottman s muenchenskoga Instituta za političke znanosti "Geschwister Scholl" Sveučilišta Ludwiga Maximiliana na simpoziju će govoriti o "'Plemenitoj laži' i njezinoj ulozi u politici".

Ottmann u referatu upozorava da su takve laži, koje je još Platon dopustio filozofima-kraljevima ako se radi za dobro onih kojima se laže, u demokratskim društvima višestruko prisutne. Istodobno smatra ih "odgovornima za razaranje demokratskih javnosti i za pojavu gubitka političkog povjerenja".

U nedjelju, 21. rujna, uoči početka Dana Frane Petrića u creskoj župnoj crkvi bit će priređena večer duhovne glazbe za orgulje i glas, a nastupit će Hrvojka Mihanović-Salopek (orgulje) i Vinko Maroević (tenor).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara