´DARK WATER´ POBJEDNIK FESTIVALA FANTASTIČNOG FILMA U GERARDMERU

Film ´Dark Water´ japanskog redatelja Hidea Nakate pobjednik je 10. festivala fantastičnog filma Fantastic'Arts, koji je u nedjelju završio u francuskom gradiću Gerardmeru.

Pobjedniku jubilarnog festivala nagradu je predao redatelj ´Egzorcista´ William Friedkin, a ´Dark Water´ govori o samohranoj majci jedne djevojčice koja proživljava traume zbog kopnjenja svoje mladosti.

Taj psihološki film s fantastičnim efektima osvojio je srca i međunarodnog žirija u kojem je bilo pet stranih kritičara i ´mladog žirija´, sastavljenog od desetak srednjoškolaca koji su mu dodijelili svoje nagrade.

Hideo Nakata (41) autor je sage ´Ring´ iz 1998., koja je u Japanu postigla nezapamćen uspjeh i oživjela produkciju horora u toj zemlji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna nagrada žirija dodijeljena je zajednički Francuzu Ericu Valetteu za ´Malefique´ i Britancu Brianu Gilbertu za ´The Gathering´.

Nagradu publike, koju su činili čitatelji francuskog časopisa Premiere, dobio je ´May´ Amerikanca Luckyja McKeeja.

U konkurenciji za deseti Fantastic´Arts, festival posvećen strahu na filmu, sudjelovalo je devet filmova, a u žiriju su, osim Friedkina, bili francuska glumica Jacqueline Bisset, pisac Jean-Christophe Grange i glumac Tcheky Karyo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara