Darko Milinović protiv divljih bolovanja: Dosta je bilo!

Tekst: P.V.
Foto: Milivoj Keber / Cropix

U ZDRAVSTVENIM ustanovama trenutno je na bolovanju čak 3.000 zaposlenih, a od toga u četiri najveće hrvatske bolnice (KBC Zagreb, KBC Rijeka, KBC Split, KB Osijek) čak 1.200! O tome je novinare izvijestio ministar zdravstva Darko Milinović koji je odgovornim osobama u zdravstvu naredio da počnu oštrije kontrolirati bolovanja svojih zaposlenika, kojih u zdravstvu ukupno ima 40.600.

"Ne možemo zatvarati oči pred visokom stopom bolovanja", kazao je Milinović koji kaže da je ta stopa u godinu dana smanjena na 3,4 posto i tako je ušteđeno 600 milijuna kuna, ali sad je došlo vrijeme za dodatne rezove. Međutim, u nekim bolnicama stopa bolovanja i dalje prelazi devet posto! "U narednih desetak dana očekujem smanjenje stope bolovanja u svim bolnicama. Ovo nije ultimatum, ali s pojačanim kontrolama moramo početi jer je nelogično da je toliko ljudi na bolovanju", kazao je Milinović.

No, ministar zdravstva nije se obratio samo djelatnicima u zdravstvu već i u ostalim javnim poduzećima s visokim stopama bolovanja, a posebno je istaknuo Zagrebački holding.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara