Davor Bruketa član D&AD žirija

DAVOR BRUKETA prihvatio je poziv da 2006.godine bude član žirija prestižne nagrade u dizajnu i oglašavanju D&AD u Londonu.

Design &Art Direction iz Londona svjetski je poznato udruženje kreativnih i art direktora koje već 45 godina organizira natječaj na koji je prošle godine prijavljeno više od 24 000 radova iz 59 zemalja.

Nagrada se dodjeljuje od 1961. godine i kreira trendove u dizajnerskoj i oglašivačkoj industriji. U žiriju koji će se u travnju 2006. naći u Londonu sudjelovati će najbolji kreativci iz cijelog svijeta -  Stefan Sagmeister; William Russell, kreativni direktor iz Pentagram Designa; David Alberts, glavni kreativni direktor, Grey London; Susane Credle, kreativna direktorica iz BBDO New York; Tony Davidson, kreativni direktor iz Wieden+Kennedy, UK; Rob Baird, senior art director iz Mother, USA.

Radovi u konkurenciji prijavljuju se u 8 različitih sektora koji obuhvaćaju cijeli spektar oglašavanja i dizajna: Broadcast, Print&Editorial, Digital&Wireless, 3-D Design, Direct, Branding, Integrated&Ambient, a podijeljeni su u 30 kategorija.

Ove se godine, po prvi put, ravnopravno ocjenjuju radovi na stranom jeziku i engleskom jeziku. Natječaj za prijavu radova na D&AD2006 je raspisan, a mnogobrojni prijavljeni radovi natječu se za prestižne Žute i Crne olovke, nagrade koje žiri dodijeljuje najboljima od najboljih.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara