DC aktualizirao ideju o osnivanju saborske televizije

DC aktualizirao ideju o osnivanju saborske televizije
DEMOKRATSKI centar (DC) aktualizirao je danas ideju o osnivanju saborske televizije, a zastupnik DC-a u Hrvatskom saboru Frano Piplović predstavio je novinarima zakonski prijedlog o toj televiziji.

Saborska televizija tonski bi i slikovno snimala sve službene aktivnosti parlamenta, javnosti bi omogućila da prvi put prati i rad odbora, a njen bi se program uživo i bez naknade, distribuirao zainteresiranim radijskim i televizijskim postajama.

Osnivanje te televizije, kaže Piplović, koristilo bi javnosti, Saboru, političarima, novinarima, ali i Hrvatskoj televiziji.

Zbog izravnih prijenosa, koje prati samo 2,4 posto gledatelja, HTV ima velike troškove koje mora pokrivati iz drugih izvora, rekao je Piplović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Saborska televizija osnovala bi se kao poseban odjel unutar Tajništva Hrvatskog sabora, startala bi počekom iduće godine, a financirala bi se iz proračunskih sredstava namijenjenih Saboru.

Dobije li DC-ov prijedlog dovoljan broj glasova, već ove godine za saborsku bi televiziju trebalo osigurati početnih 400 tisuća kuna, a za tehničku pripremu projekta 5, 3 milijuna kuna.

Za redovit rad televizije, među kojima su i plaće 15-ak zaposlenih, godišnje bi pak trebalo osigurati 3,5 milijuna kuna.

Piplović napominje da saborska televizija nije hrvatski izum, da kvalitetna rješenja na tom području imaju, primjerice, Velika Britanija i Sjedinjene Države.

DC-ova ideja o saborskoj televiziji stara je dvije godine, a prva ju je javnosti iznijela predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara