DC još jednom poziva na osnivanje saborske televizije

NOVI zastupnik DC-a u Hrvatskom saboru Frano Piplović predstavio se danas novinarima u Saboru, zauzevši se još jednom za osnivanje saborske televizije.

Piplović i potpredsjednik stranke Joško Morić ocijenili su da su prošlotjedni sastanak saborskog Predsjedništva s vodstvom HRT-a i sjednica Vijeća HRT-a dali dodatne argumente za osnivanje saborske televizije, čiji bi se program nekodirano distribuirao putem satelita, a ako to bude moguće, i putem zemaljskih odašiljača.

Naglasili su da razumiju stajalište Vijeća HRT-a koje je upozorilo na opasnost udruživanja političkih stranaka s ciljem pritiska na medije, ali i da DC nikad nije vršio pritisak na medije niti to namjerava.

Piplović je još jednom upozorio na DC-ov prijedlog izmjena i dopuna Zakona o zakupu poslovnog prostora, o kojem će sutra raspravljati Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
DC predlaže da se postojećim obrtnicima koji imaju u zakupu poslovni prostor u vlasništvu države ili gradova i općina omogući pravo prvokupa ili produljivanje zakupa bez javnog natječaja, pod uvjetom da su uredno podmirivali obveze prema vlasniku.

Isto bi se omogućilo i političkim strankama te nevladinim organizacijama.

Piplović ističe da bi se tako obrtnike u pravima izjednačilo s onima koji su u procesu pretvorbe stekli prava udjela u vlasništvu nad tvornicama.

Naglasio je da će DC-ov prijedlog, koji podržava i Vlada, osigurati opstanak velikog broja obrtnika i sačuvati brojna radna mjesta i stimulirati razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Piplović je u saborskim klupama zamijenio Matu Brletića, koji je ljetos, iz osobnih razloga, podnio ostavku na tu dužnost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara