DC o dovršenju Sveučilišne bolnice

DEMOKRATSKI centar (DC) upozorio je danas na problem vrlo loše zdravstvene zaštite u Hrvatskoj i drži neprihvatljivim odnos prema dovršenju zagrebačke Sveučilišne bolnice, te traži da Gradsko poglavarstvo i Vlada zajednički izrade program rješavanje tog problema.

Izvješće o analizi stanja trebalo bi do kraja godine podnijeti Hrvatskom saboru koji bi odlučio o potrebnim mjerama, kako bi se iduće godine moglo pristupiti ostvarenju planova, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik DC-ova Glavnog odbora Slobodan Lang.

U svjetlu skorog donošenje avisa za Hrvatsku Lang je rekao da naša zemlja, među ostalim, mora prihvatiti i pravila europske politike zdravstvene zaštite koja uključuje vrlo značajno sudjelovanje građana kroz prava i odgovornost, kvalitetan poslovni i medicinski management.

Po Langovim riječima primjer Sveučilišne bolnice simbol je neeuropskog ponašanja Hrvatske, jer se ne cijeni dovoljno važnost medicine i zdravlja ljudi, ne poštuju se vlasnici, ne izvješćuje javnost, ne dovršava započeto, a nisu poznati ni nositelji odgovornosti. "Medicina je postala područje razdora, a ne povezivanje Hrvatske", ustvrdio je Lang.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik DC-ove Gradske organizacije Slavko Šelendić podsjetivši na kronologiju zbivanja vezanih uz dovršenje Sveučilišne bolnice, naveo je da su zatražili da su zatražili njezino dovršenje, a ne da se započinje izgradnja još jednog gubitaša (KBC Rebro).

Za dovršenje Sveučilišne bolnice bilo bi potrebno osigurati još 220 milijuna eura, no zbog interesa nekih lobya dovršava se stadion, a ne bolnica, ocijenio je Šelendić.

(Hina) xdm yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara