dc o izmjenama zakona o zakupu poslovnog prostora

Demokratski centar (DC) organizirao je danas okrugli stol o izmjenama Zakona o zakupu poslovnog prostora, kao dodatnom poticaju razvoju obrtništva i malog poduzetništva.

Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt rekla je da je zakonski prijedlog već prošao Vladu i dolazi u Hrvatski sabor na prvo čitanje, a do drugog čitanja na jesen provest će se temeljita javna rasprava kako bi se došlo do kvalitetnog prijedloga.

Prijedlogom se obrtnicima želi omogućili da bez natječaja ostanu u zakupu poslovnog prostora, uz uvjet da uredno podmiruju svoje zakonske obveze, ili, ako su ti prostori u vlasništvu države, da ih mogu otkupiti uz povoljnije uvjete koje bi uredbom propisala Vlada, rekla je Vesna Škare-Ožbolt.

Veliki trgovački lanci i tvrtke ne bi imali te pogodnosti, nego bi išli na javne natječaje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijedlog smo u potpunosti doradili, tako da nismo obvezali lokalnu upravu i samoupravu, nego smo im dali mogućnost da ostave u zakupu obrtnike koji su pet i više godina u zakupu poslovnog prostora, i to one koji imaju do deset ili do pedeset zaposlenih", rekla je Vesna Škare-Ožbolt.

Ove godine samo u Zagrebu istječe ugovor o zakupu poslovnog prostora za oko 1800 malih poduzetnika, rečeno je na okruglom stolu.

(Hina) xbma ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara