DC: Potporu Sanaderovoj Vladi ne uvjetujemo dobivanjem dva ministarstva

DEMOKRATSKI centar (DC) danas je odbacio tvrdnje medija da potporu novoj, HDZ-ovoj Vladi uvjetuje dobivanjem dva ministarska resora, priopćeno je iz DC-a.

"DC će podržati formiranje Vlade mandatara Ive Sanadera u Hrvatskom saboru jer nam je cilj da Hrvatska dobije što stabilniju Vladu. DC je u svom programu predvidio smanjivanje Vlade i broja ministarstava te sasvim sigurno neće tražiti dva ministarstva i time uvjetovati svoju potporu Vladi", stoji u priopćenju potpredsjednice DC-a Vesne Škare-Ožbolt.

Napominje se da je predsjednik stranke Mate Granić najavio povlačenje s dužnosti predsjednika na izvanrednoj Konvenciji stranke, te da se ne namjerava kandidirati za bilo kakvu izvršnu funkciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, dio medija danas je objavio kako je DC spreman podržati Vladu predsjednika HDZ-a Ive Sanadera pod uvjetom da Mate Granić dobije resor europskih integracija, a Vesna Škare-Ožbolt mjesto ministrice pravosuđa.

Potpredsjednica DC-a ističe se da će DC stupiti u pregovore za sudjelovanje u Vladi kako bi i svojim doprinosom pomogao u formiranju bolje Vlade u skladu s izbornim rezultatom i voljom hrvatskim birača.

U DC-u kažu kako žele što skoriji završetak pregovora o formiranju Vlade kako bi se odmah počelo sa što kvalitetnijim radom i zemlja krenula naprijed.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara