DC za osnivanje fonda za potporu djece žrtava prometnih nesreća

PREDSJEDNICA DC-a Vesna Škare Ožbolt Vladi će i Saboru uputiti prijedlog za osnivanjem fonda za potporu djece žrtava prometnih nesreća, po kojemu bi se od svakog naplaćenog prometnog prekršaja u fond uplaćivalo po jednu kunu za djecu koja su stradala ili su im u prometnim nesrećama poginuli roditelji.

DC u današnjem priopćenju upozorava na velik broj prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom na hrvatskim cestama, iza kojih, ističu, ostaju djeca bez roditelja o kojima društvo ne vodi brigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U DC-u drže da bi se tom simboličnom gestom - izdvajanjem jedne kune iz prekršajnih kazni - omogućila potpora i pomoć obiteljima unesrećenih u prometu, osobito djeci koja ostaju bez jednog ili oba roditelja, kao i djeci koja nakon prometne nesreće nerijetko ostaju invalidi.

Povodom inicijative za osnivanjem fonda, u organizaciji zagrebačke organizacije DC-a prošloga je četvrtka u atriju Arheološkog muzeja održan koncert prvaka opere HNK Hrida Matića, na kojemu je oko 200 uglednika iz javnog i političkog života, ističu u DC-u, inicijativu s oduševljenjem prihvatilo.

DC će slične koncerte organizirati po cijeloj Hrvatskoj, kaže se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara