Debeli Brijeg: Inspekcijske ekipe Srbije i Crne Gore u demilitariziranoj zoni

NA GRANIČNOM prijelazu Debelom Brijegu, a zatim i u Kuparima danas su se po Protokolu o Prevlaci sastali predstavnici inspekcijske Službe za nadzor naoružanja hrvatskog Ministarstva obrane i inspekcijske ekipe Srbije i Crne Gore.

Po riječima voditelja hrvatske inspekcijske ekipe pukovnika Željka Hosija u demilitariziranu području dviju država obavljena je personalna demilitarizacija, a još treba provesti materijalni dio, t.j. svi utvrđeni objekti u razumnu roku moraju biti prenamijenjeni, uništeni ili uklonjeni.

Kazao je kako je hrvatska inspekcija jučer boravila u demilitariziranoj zoni u Crnoj Gori te potvrdio kako na brdu Bjelotini više nema pripadnika vojske Srbije i Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voditelj srbijansko-crnogorske inspekcijske ekipe pukovnik Đorđe Strunjaš ocijenio je kako je dosadašnja suradnja bila vrlo uspješna, a nastavak se očekuje na jesen.

Za današnjega posjeta inspekcijska ekipa Srbije i Crne Gore obišla je šire područje oko mjesta Vitaljine te područje oko graničnih prijelaza u Karasovićima i na Konfinu s hrvatske strane.

(Hina) hš dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara