Del Ponte: Nove optužnice za Hrvatsku do kraja 2004.

Del Ponte: Nove optužnice za Hrvatsku do kraja 2004.
GLAVNA haška tužiteljica Carla del Ponte izjavila je u ponedjeljak, za posjeta službenom Londonu, da se, što se tiče nagađanja o novim optužnicama za Hrvatsku, nikada ne vodi političkim događajima, aludirajući na skorašnje izbore, javila je Hrvatska televizija.

"Optužnice se pripremaju i mogu se očekivati prije kraja 2004. godine", izjavila je del Ponte koja se u Londonu sastala s britanskim ministrom vanjskih poslova Jackom Strawom.

Ministar Straw je kazao da se razgovaralo o potrebi da Britanija i dalje zadrži pritisak na sve zemlje obuhvaćene radom Haškog suda (ICTY) s ciljem da se svi koji su još uvijek na slobodi nađu pred licem pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon sastanka iza zatvorenih vrata, koji je glasnogovornica tužiteljstva Florence Hartmann ocijenila redovitim radnim sastankom, del Ponte je kazala da je u Londonu dobila potporu britanske vlade za svoj rad uz zajedničku ocjenu da svi bjegunci moraju biti uhićeni do kraja rada suda 2008. godine.

Carla del Ponte je u Londonu potvrdila da je ICTY podigao optužnice protiv četvorice građana SiCG. Riječ je o Nebojši Pavkoviću, Vladimiru Lazareviću, Vlastimiru Đorđeviću i Sretenu Lukiću.

Srbijanski su mediji tijekom nedavne posjete tužiteljice Beogradu izvijestili da je del Ponte te optužnice planirala predati srbijanskom premijeru Zoranu Živkoviću, no on ih je odbio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara