"Delo" o sastanku u Krškom: Moguća nabava nuklearnog goriva u Rusiji

Na sastanku međudržavne komisije o nuklearci Krško koja je u Krškom održana u utorak, a vodili su je slovenski ministar okoliša i prostora Janez Kopač i hrvatski ministar gospodarstva Ljubo Jurčič dogovoreno je da se do kraja ovoga mjeseca izradi plan aktivnosti za program razgradnje nuklearke nakon njezina zatvaranja, piše slovenski dnevnik Delo u broju od srijede.

Komisija je također razgovarala i o mogućnosti da se nuklearno gorivo ubuduće nabavlja u Rusiji.

"Komisija je na svojoj konstitutivnoj sjednici pregledala provedbu sporazuma u zadnja tri mjeseca, a u pogledu razgradnje i odlaganja otpada zadužila je nuklearku i državne agencije da do iduće sjednice pripreme projekt s planom aktivnosti na tom području. Slovenija odgovore na ta pitanja namjerava naći do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imamo malo vremena na raspolaganju", izjavio je za "Delo" Kopač, dodajući da krajem ove godine istječe ugovor o nabavi nuklearnog goriva za Krško.

Kako navodi slovenski list, traži se rješenje koje bi povezalo oba problema, nuklearnog otpada i nuklearnog goriva, a Rusija cijeloj Europi nudi mogućnost nabave goriva po sustavu "staro za novo".

(Hina) fl sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara