Den Haag: Žužul podupro suradnju europskih i mediteranskih zemalja

MINISTAR vanjskih poslova Miomir Žužul podupro je u utorak u Den Haagu na završnoj Ministarskoj plenarnoj sjednici Euromediteranskog procesa daljnju suradnju europskih i mediteranskih država, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Hrvatska je prvi put službeno sudjelovala na sastanku Euro-mediteranskog partnerstva koje se temelji na Barcelonskom procesu pokrenutom 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Žužul rekao je da Hrvatska pozdravlja strateško partnerstvo s mediteranskim državama i zemljama Bliskog Istoka i inicijativu kojom se promovira mir, napredak i budućnost regije, stoji u priopćenju.

"Tijekom povijesti Hrvatska je pripadala području u kojem su se susretale različite kulture i religije. Ponosan sam što mogu reći da je Hrvatska, nakon tragičnih događaja u regiji, učinila značajan napredak, naročito u poticanju i ostvarenju pomirbe", rekao je Žužul.

Teme završne Ministarske plenarne sjednice Euro-mediteranskog procesa bile su: budućnost Barcelonskog procesa, gospodarska reforma i ulaganja te dijalog među kulturama mediteranskih zemalja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara