Denkovski: Djelatnici ureda za obranu još nisu ostali bez posla

NAČELNIK Službe za odnose s javnošću i informiranje Ministarstva obrane Damir Denkovski rekao je, u povodu zahtjeva četvero djelatnika imotskog Ureda za obranu da im se zajmači da će ostati na poslu, kako se ne može komu zajamčiti da neće ostati bez posla, a još nije ni ostao bez posla.

Ured za obranu u Imotskom dijeli sudbinu s ostalim hrvatskim uredima za obranu, u kojima se po pravilnicima i određenim uvjetima znatno smanjuje broj djelatnika, rekao je Denkovski u izjavi za Hinu. Istaknuo je da djelatnici tog ureda mogu biti poslom raspoređeni negdje drugdje.

Četvero djelatnika imotskoga Ureda za obranu jutros se zatvorilo u Ured kad su doznali da im je poslano rješenje o rasporedu na skrb Ministarstva obrane. U Ured nikoga ne puštaju i iz njega ne žele izići dok im tko od odgovornih ne zajamči da neće ostati bez posla. Tim rješenjem predviđeno je da, ovisno o dužini radnog staža, na skrbi budu od dva do šest mjeseci, a ako im se za to vrijeme ne nađe radno mjesto u skladu s njihvom stručnom spremom, bili bi poslani na zavod za zapošljavanje.

U Ministarstvu obrane o tom se događaju kasno popodne održavao sastanak, s kojega će, najavljeno je, javnost biti naknadno izviješćena.

Predstavnici Stožera za obranu digniteta Domovinskog rata i imotske HVIDR-e najavili su za sutra u 10 sati prosvjed pred Uredom za obranu u Imotskom, kojim će poduprijeti djelatnike Ureda, bivše branitelje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara