DESETAK TISUĆA VJERNIKA U SLOVENSKIM MARIJANSKIM SVETIŠTIMA

Desetak tisuća vjernika posjetilo je u nedjelju za blagdan Velike gospe slovenska marijanska svetišta Brezje, Ptujsku goru i Svetu Goru, gdje su misna slavlja vodili ljubljanski nadbiskupski upravitelj Andrej Glavan, mariborski biskup Franc Kramberger i koparski biskup Metod Pirih.

Suprotno nekim najavama kako bi se to moglo dogoditi upravo na današnji blagdan, nije objavljeno tko će na mjestu ljubljanskog nadbiskupa i slovenskog metropolita naslijediti nadbiskupa Franca Rodea koji je prije četiri mjeseca preuzeo dužnost predstojnika vatikanske kongregacije za redovnike.

"Slovenija je primljena u društvo europskih naroda, što i kršćane obvezuje da daju svoj doprinos", rekao je biskup Kramberger okupljenim vjernicima na Ptujskoj gori, te se kritički osvrnuo na neka politička i socijalna pitanja.

"Još uvijek nemamo potpunu demokraciju, socijalna pitanja nisu riješena, sve veća je razlika između bogatih i siromašnih, pitanje odgoja, obrazovanja i vjerskog nauka u školama još uvijek čeka na rješenje... Sve to i još mnogo drugih stvari još nema pravog europskog sjaja", rekao je među ostalim biskup Kramberger u svetištu na Ptujskoj gori.

(Hina) xfl ydh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara