Desetogodišnjaci opljačkali knjižaru i pretukli zaposlenicu

GRUPA dječaka starih oko deset godina opljačkala je jučer novac iz knjižare u zagrebačkom naselju Dugave i istukla zaposlenicu, izvijestila je danas policija.

U policiji kažu da je šest do osam dječaka, u dobi između devet i 13 godina, jučer oko 18 sati ušlo u knjižaru u Ulici sv. Mateja u zagrebačkom naselju Dugave.

Tamo su razgledavali knjige i ostale stvari, a u jednom trenutku 29-godišnja knjižničarka je vidjela da jedan od dječaka u ruci drži novac iz blagajne.

Kada ga je pokušala spriječiti da pobjegne s novcem dječak ju je počeo grepsti i tući, a ubrzo su mu se pridružili i ostali dječaci. Mali se lopov na kraju uspio osloboditi i s ostalima pobjeći iz knjižare s plijenom nešto većim od tisuću kuna.

Policija nije izvijestila je li knjižničarka ozlijeđena.

Škarama i vrućom kavom prodavačica spriječila razbojnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škare i šalica vruće kave u rukama 50-godišnje prodavačice spriječile su razbojnika naoružanog nožem da opljačka trgovinu u zagrebačkom naselju Dubrava, izvijestila je danas policija.

Nepoznati mladić, naoružan nožem i maskiran crnom motorističkom kacigom, upao je jučer ujutro u trgovinu u Aveniji Dubrava, zaprijetio prodavačici i zatražio novac iz kase.

"Počinitelj joj je, uz prijetnju, naredio da otvori blagajnu i preda novac", navodi policija u službenom izvješću. No, pribrana i hrabra prodavačica u razbojnika je uperila škare, a drugom rukom dohvatila šalicu vruće kave i zalila ga. Kako razbojnik potom nije uspio otvoriti blagajnu i otuđiti novac, s pulta je uzeo mobitel prodavačice i otrčao u nepoznato.

Nije poznato je li razbojnik "zaradio" koju opeklinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara