Devetnaestogodišnja Amerikanka spašena iz zarobljeništva

Devetnaestogodišnja Amerikanka spašena iz zarobljeništva

PRIPADNICA američke vojske, koja je devet dana bila u iračkom zarobljeništvu, oslobođena je nakon akcije specijalaca, objavili su američki vojni izvori.

Devetnaestogodišnja Jessica Lynch oslobođena je u akciji spašavanja iz iračke bolnice u Nasiriji i nalazi se na području koje kontroliraju koalicijske snage, kazao je brigadni general Vincent Brooks. CNN javlja da je Lynch ranjena u akciji specijalnih postrojbi "sealsa" i rendžera, ali da je izvan životne opasnosti.

Lynch je sa još jedanaestero pripadnika 507. satnije američke vojske zarobljena 22. ožujka kod Nasirije.

Američki komandosi su u bolnici iz koje su spasili vojnikinju Jessicu Lynch našli 11 tijela, među kojima vjerojatno ima i Amerikanaca, rekao je vojni glasnogovornik mornarički kapetan Frank Thorp.

Operacija spašavanja Lynch, zarobljene 23. ožujka, izvedena je u noći s utorka na srijedu, a u iračkoj bolnici i oko nje pronađeno je 11 tijela, rekao je glasnogovornik američkog Središnjeg zapovjedništva Thorp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo razloga vjerovati da su neki od njih Amerikanci... ali još ne znamo identitet tih ljudi. To će utvrditi vještaci sudske medicine", rekao je Thorp.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara