Devetorici osumnjičenih za ratni zločin u Borovu Selu pritvor produljen za 60 dana

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda u Vukovaru produljilo je pritvor za još dva mjeseca devetorici osumnjičenih za ratni zločin nad civilima i zarobljenicima 1991. u tadašnjem Borovu Selu, priopćeno je danas iz Županijskog suda u Vukovaru.

Pritvor je produžen Jovanu Čurčiću, Milošu Držaiću, Draganu Saviću, Stevanu Popadiću, Dušanu Mišiću, Željku Saviću, Dragoslavu Joviću, Dragiši Sundići i Nenadu Crnobrnji. Oni su osumnjičeni da su kažnjiva djela protiv čovječnosti, međunarodnog prava, ratnog zločina nad civilnim stanovništvom i kažnjivog djela ratnog zločina nad ratnim zarobljenicima počinili u radoblju od 1. kolovoza do 13. rujna 1991. u Vatrogasnom domu i tadašnjoj policijskoj stanici u Borovu Selu, današnjem Borovu nedaleko od Vukovara.

Na ta su mjesta dovođeni zarobljeni hrvatski branitelji i civili, ispitivani i mučeni. Neki od njih su i podlegli ozljedama zadobivenim zlostavljanjem.

Na popisu osumnjičenika za zločine počinjene u Borovu nalazi se 13 osoba od kojih se devet nalazi u pritvoru, a ostali su nedostupni hrvatskom pravosuđu.

Devetorica mještana Borova uhićeni su 13. ožujka ove godine i tada im je određen pritvor u trajanju od mjesec dana te je doneseno rješenje o provođenju istrage.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara