Digitalna zabava nadohvat ruke uz računala HP iPAQ

Digitalna zabava nadohvat ruke uz računala HP iPAQ

HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion prvo je džepno računalo koje korisnicima omogućuje pristup digitalnom sadržaju bilo gdje u njihovom domu te snimanje, uređivanje, dijeljenje i ispis fotografija izravno s njihova HP iPAQ računala. Uz novi softver iPAQ Mobile Media, uređaj HP iPAQ rx3715 putem novog sučelja nudi brz pristup aplikacijama za rad s digitalnim slikama i zabavu.

Softver iPAQ Mobile Media preobražava iPAQ rx3715 u uređaj za vrhunsku digitalnu zabavu, eliminirajući potrebu da stojite pred televizorom ili računalom da biste pristupali medijskim sadržajima. Koristeći integrirane bežične1 mogućnosti uređaja, korisnici mogu prenositi sadržaj sa svojih računala i reproducirati ga na HP iPAQ-u, odnosno televizoru ili stereo uređaju, te ga dijeliti i u njemu uživati u bilo kojoj prostoriji u svojem domu.2 Korisnici mogu sa svojeg računala na HP iPAQ rx3715 bežično preuzimati glazbene biblioteke, zbirke filmova ili fotografije s odmora.

“Naši klijenti zahtijevaju robusna ručna računala koja su usredotočena na digitalnu zabavu i koja im omogućuju pristup omiljenim sadržajima kad oni to požele”, rekla je Regine Hohnsbein, direktorica odjela za ručna računala za Europu, Bliski istok i Afriku u tvrtki HP. “Ovaj novi HP iPAQ ima mogućnost interakcije s raznim računalnim i proizvodima s područja elektronike za široku potrošnju, uvelike poboljšavajući doživljaj kućne zabave.”

Serija iPAQ rx3715 Mobile Media Companion uključuje i softver Nevo Home Control, koji omogućuje kontrolu sve audio/video opreme u uredu i kod kuće pomoću jednog uređaja. Uz mogućnost kontrole stotina elektroničkih uređaja za široku potrošnju, rx3715 jedini je daljinski upravljač koji će korisnici ikad trebati.

Integrirana kamera HP Photosmart s 1,2 MP korisnicima omogućuje brzo snimanje spontanih i dragocjenih trenutaka u obliku fotografije ili filma. Zrcalo za samoportretiranje pokraj kamere omogućuje korisnicima da u grupne fotografije uključe i sebe. Softver HP Image Zone na uređaju iPAQ rx3715 olakšava uređivanje fotografija i njihovo kasnije slanje e-poštom ili bežični ispis izravno s iPAQ računala. Kod kuće se slike i filmovi mogu automatski preuzeti na korisnikovo računalo pomoću softvera HP Image Transfer i ActiveSync. Uz HP iPAQ rx3715 isporučuje se i HP Image Zone za PC, što omogućuje napredniju organizaciju, uređivanje, dijeljenje i ispis fotografija. Uz HP Instant HP iPAQ rx3715 ima i Windows Media Player 9, što korisnicima omogućuje gledanje i slušanje omiljenih video i glazbenih sadržaja dok su u pokretu. Korisnici mogu izazvati i druge korisnike Windows Mobile uređaja u nekoj od najnovijih bežičnih igara. Uz portretni, omogućen je i pejzažni prikaz, što osigurava širi zaslon prilikom igranja omiljenih igara i reproduciranja filmova.

Pokretan softverom Microsoft® Windows Mobile™ 2003 Professional Second Edition za džepna računala, iPAQ rx3715 korisnicima dok su u pokretu omogućuje jednostavno upravljanje osobnim informacijama, od kalendara i sastanaka do kontakata i pretinca ulazne pošte. Osim toga, pomoću integriranog SD utora korisnici mogu jednostavno prenositi datoteke na memorijske kartice Secure Digital i MultiMedia ili pristupati tamo pohranjenim informacijama.

HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion sadrži:

 • procesor Samsung S3C 2440

 • ugrađenu HP Photosmart kameru od 1,2 MP s 4x digitalnim uvećanjem i zrcalom za samoportretiranje

• podršku za video formate MPEG1, WMV i MotionJPEG, kao i za glazbene formate WMA i MP3

• HP Image Zone za iPAQ računala s programom HP Instant Share i HP mobilnim ispisom

 • HP Image Zone 3.5 – PC verzija za HP iPAQ (na CD-u)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

• iPAQ Mobile Media i softver za univerzalni daljinski upravljač Nevo Universal

• integrirani Wi-Fi (802.11b)1 i Bluetooth

• integrirani Secure Digital utor s podrškom za SDIO tehnologiju • 3.5” transflektivni QVGA TFT zaslon sa 64 000 boja i podrškom za portretni i pejzažni prikaz • iPAQ softver za rezervne kopije

 • priključnice za mikrofon, zvučnike i stereo slušalice

Osim toga, u elegantno grafitno form factor kućište računala HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion uključeno je i:

 • 152 MB memorije za korisničku upotrebu

 • podrška za video formate H.263 i MPEG4

 • A1400 mAh uklonjiva/nadopunjiva litij-ionska baterija

 • USB stolno postolje za sinkronizaciju s PC računalom

Uz uređaj se isporučuje s posebnim dodacima i korisničkim priručnicima “How Do I…”, torbicom, ispravljačem, stereo slušalicama, pripadnim CD-om i CD-om sa softverom HP Image Zone. Uz to, za HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion korisnici mogu odabrati više od 200 softverskih naslova i sasvim besplatno preuzeti do 4 programa. Od igara i zabave do poslovanja i putovanja, na raspolaganju je softver za svaku potrebu. Dostupna je i zanimljiva paleta neobavezne i druge dodatne opreme, što korisnicima omogućuje proširenje mogućnosti uređaja HP iPAQ rx3715 Mobile Media Companion i prilagodbu na način na koji oni žele raditi ili se igrati. Saznajte kako najbolje iskoristiti džepna računala HP iPAQ tako da posjetite stranicu www.hp.com/go/ipaqchoice.

Očekivana cijena uređaja iPAQ rx3715 Mobile Media Companion iznosit će oko 2.900,00 kn (u cijenu nije uključen PDV).3

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara