Dijagnosticirala bebi rak pogledom na fotografiju

Dijagnosticirala bebi rak pogledom na fotografiju

DVIJE internet prijateljice koje se nikad nisu vidjele uživo, a majke su beba koje su se rodile na isti datum, razmjenjivale su fotografije s rođendana svojih kćerkica putem e-maila. Madeleine Robb iz Stretforda u Engleskoj, po zanimanju ekonomska analitičarka, prepoznala je na fotografijama jednogodišnje Rowan, kćeri svoje prijateljice Megan Santos iz SAD-a nešto što je vidjela u članku koji je čitala.

"To sam vidjela u jednom članku iz novina", rekla je Robb Manchester Evening Newsu. "Oko je reflektiralo svjetlost, no ono što je bilo neobično jest da to nije bilo samo na jednoj fotografiji već na svima."

Poslala je Megan e-mail u kojemu joj je preporučila da provjeri je li sve u redu sa zdravstvenim stanjem njene kćeri, a ova ju je vrlo ozbiljno shvatila i otišla liječniku isti dan. Bebi je nekoliko sati kasnije dijagnosticiran rijedak i agresivan oblik raka koji se može otkriti u ranom stanju preko fotografije - retinoblastom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beba je ubrzo podvrgnuta operaciji i kemoterapiji i ipak će izgubiti oko, jer se tumor nalazio u samom organu. No, liječnici se slažu da joj joj je zbog rano postavljene dijagnoze spašen život.

"Da Madeleine ovo nije primijetila tko zna koliko bi još čekali prije nego bi odveli bebu doktoru", kaže Megan Santos s Floride, koja je beskrajno zahvalna Madeline Robb. "Osim preko internet poruka zbilja se ne poznajemo. Dugo je razmišljala da mi pošalje taj e-mail i drago mi je da je to učinila. Voljela bih je upoznati i zagrliti je. Ona je razlog što će naša beba doživjeti drugi rođendan".

C.D.
Foto: Manchestereveningnews.co.uk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara