Dimitrije s izložbom "Hommage a Dali" u Barceloni

Izložba "Hommage a Dal?" Dimitrija Popovića, što je prošle godine o stotoj obljetnici rođenja Salvadora Dal?ja bila prvi put postavljena u zagrebačkoj Galeriji "Mala", otvara se 3. veljače u barcelonskom Muzeju "Diocesa", izvijestio je danas organizator izložbe zagrebačka galerija Klovićevi dvori.

U međuvremenu izložba je bila predstavljena u Bariju, Trstu i Padovi gdje je na 15. smotri "Arte Padova" za nju Dimitrije Popović dobio Nagradu "Francesca Petrarke".

Prezentacija izložbe u Barceloni, koju financira hrvatsko Ministarstvo kulture, ostvarena je u suradnji s Hrvatskim veleposlanstvom u Španjolskoj, Hrvatskim konzulatom u Barceloni, Dijecezanskim muzejom te uz pomoć Euromediteranskoga instituta u Barceloni, koji je zainteresiran za kulturnu i druge vrste suradnje između Katalonije i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sva izložena djela (crteži, kolaž-asamblaži i objekti) nastala su u obljetničkoj Dal?jevoj godini u kojoj je Popović, i sam nadrealističkoga umjetničkoga nagnuća, želio odati osebujnu počast "kralju nadrealizma" Salvadoru Dal?ju.

Dijecezanski muzej u Barceloni ugledni je izložbeni prostor u kojem se osim izložaba crkvene umjetnosti, kakva je bila "Sakralna umjetnost Španjolske", priređuju i one kojima se prikazuju dijelovi stvaralaštva velikih umjetnika, ali i pojedinih umjetničkih smjerova.

(Hina) pp,xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara