Dinamu će Nijemci iznajmljivati stadion

Dinamu će Nijemci iznajmljivati stadion

KAKO sada stvari stoje, najizglednije je da će koncesiju na 15 godina na Maksimirski stadion dobiti njemačka tvrtka Alpine Procect Finance and Consulting GMBG. Nijemci će morati uložiti 130 milijuna eura, koliko je potrebno za kompletno dovršenje i natkrivanje cijelog stadiona.

Za vrijeme trajanja koncesije Alpine Procect Finance and Consulting upravljat će stadionom, što znači da će Dinamo morati iznajmljivati klupske prostorije i sam travnjak, piše Vjesnik

Pod istim uvjetima će stadion moći iznajmljivati i NK Zagreb, kao i druge tvrtke za razne događaje, po strogo utvrđenoj satnici. Svaka minuta koje se na stadionu provede izvan dogovorenog termina plaćat će se na licu mjesta. Stadion će moći unajmiti tko god plati, pa tako i pjevači, i rokeri i narodnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz naredna dva tjedna Gradsko poglavarstvo treba odlučiti hoće li prihvatiti pismo namjere njemačke tvrtke Alpine Procect Finance and Consulting GMBG.

Njemačka tvrtka za Grad Zagreb izrađuje projektnu dokumentaciju za završetak stadiona te je najveći favorit za dobivanje koncesije. Navodno su suglasni uložiti potrebnih 130 milijuna eura, koliko je potrebno za završetak objekta u koji je već uloženo više od 470 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara