Dionica Atlantic grupe 935 kuna

NAKON što je raspon cijene dionice u javnoj ponudi iznosio između 750 i 960 kuna po dionici  Uprava je uz suglasnost Nadzornog odbora donijela odluku u konačnoj cijeni dionice za kupnju od 935 kuna. Objavljene su i posljednje uplate za kupnju dionica Atlantic grupe u poslovnicama Raiffeisen i Zagrebačke banke 31. listopada u 23:59 sati.

Iako je u javnoj ponudi dionica Atlantic grupe obuhvaćeno 31,01 posto dionica kompanije, iskazani interes investitora na kraju razdoblja za predaju ponuda bio 5 puta veći od količine ponuđenih dionica.

Nadzorni odbor Atlantic grupe i Uprava odlučili su da se zbog velikog interesa za kupnju dionica njihova alokacija poveća sa 25 na 30 posto, dok će preostalih 70 posto alocirati institucionalnim ulagačima, tako da je primarna potražnja građana za dionicama bila i do 7 i pol puta veća.

Dionice će se građanima alocirati na način proporcionalno uloženom iznosu dok će se povrat preplaćenih sredstava isplatiti najkasnije do 8. studenog 2007. godine. Službeno uvrštenje dionice Atlantic grupe na tržište Zagrebačke burze najavljeno je za 19. studenog 2007. godine pod uvjetom da HANFA do tada odobri Prospekt uvrštenja.

Sav kapital koji će biti prikupljen javnom ponudom dionica biti će korišten za ulaganje u daljnji razvoj i rast Atlantic grupe.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara