DIP ispravlja priopćenje o zaprimljenim listama

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je danas ispravak svog priopćenja od 31. listopada o zaprimljenim prijedlozima kandidata i kandidacijskih lista, a kada su "zbog pogrešnog razumijevanja oznake pogrešno liste iz IX. i X. izborne jedinice označili kao 'neovisne liste'". L

Podnositelj lista je, naime, stranka s nazivom "Neovisna lista maslina" - Maslina. U tom priopćenju DIP-a također je pogrešno navedeno prezime nositelja liste u X. izbornoj jedinici. Ispravno ime i prezime je Nikola Zokić, priopćio je danas DIP, uz ispriku zbog tih pogrešaka.

Ispravan tekst DIP-ova priopćenja od 31. listopada glasi:

Za IX. izbornu jedinicu zaprimljen je prijedlog liste "Neovisne liste maslina" - Maslina, nositelja Damira Šalova, a za X. izbornu jedinicu prijedlog liste "Neovisne liste maslina" - Maslina, nositelja Nikole Zokića.

Za XII. izbornu jedinicu zaprimljen je prijedlog kandidata za izbor zastupnika u Hrvatski sabor kojeg biraju pripadnici austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjine, a predlagatelj je njemačka narodnosna zajednica - Zemaljska udruga podunavskih Švaba iz Osijeka.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara