DIP odbio prigovor Slavena Letice

DIP odbio prigovor Slavena Letice

DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) odbilo je prigovor predsjedničkog kandidata Slavena Letice koji je ustvrdio da je HSS sebi i svom predsjedničkom kandidatu priskrbio ekstra sat vremena na HTV-u, te tako prekršio pravo na jednak pristup medijima svih predsjedničkih kandidata.

Letica je DIP-u prigovorio da je "jedna politička stranka koja se natječe na predsjedničkim izborima u utorak, 22. prosinca, na Drugom programu HTV-a od 17,30 do 18,30 sati priskrbila ekstra sat vremena za sebe i svog predsjedničkog kandidata" i time prekršila pravo na jednak pristup medijima svih predsjedničkih kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DIP u današnjem priopćenju ističe da televizijskom emisijom koju spominje Letica nije povrijeđena odredba Zakona o izboru predsjednika Republike Hrvatske koja obvezuje na jednakost kandidata u izbornoj promidžbi.

DIP ocjenjuje da je sadržaj emisije bio usmjeren isključivo na obilježavanje obljetnice jedne političke stranke, a ne na iznošenje predizbornog programa pojedinog predsjedničkog kandidata.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara