Direktor Konstruktora optužen za krivotvorenje: Za Žderića traže osam mjeseci zatvora!

Tekst: Dragan Miljuš

ŽELJKO ŽDERIĆ, direktor Konstruktora, optužen je za krivotvorenje dopisa libijskog veleposlanstva, na temelju kojeg je tužio Slobodnu Dalmaciju za 1,7 milijardi kuna zbog navodno propalog posla na izgradnji autoceste u Džamahiriji.

Žderić bez komentara

Novinari Slobodne Dalmacije raspitivali su se kod Libijaca o tom dopisu pa se ispostavilo da takvo što Konstruktoru i Žderiću nikad nisu poslali. U priču se uplelo Državno odvjetništvo koje Žderića već godinama drži na meti zbog privatizacije Konstruktora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon iscrpne istrage koju je proveo sudac Mlađan Prvan došlo je i vrijeme za državnoodvjetničku odluku. I evo je. Optužnim prijedlogom Državno odvjetništvo traži za Žderića osam mjeseci zatvora!

Zvali smo direktora Konstruktora. Prvo nije ništa čuo, a onda je vozio... Uspio je tek kratko reći da o optužnici ništa ne zna pa da zato neće ništa ni komentirati. 

Malo tko može vjerovati što je Žderić sam sebi skuhao. Da je dobio tužbu, vjerojatno bi dobio Slobodnu i tko zna što još ne, s obzirom na rekordnu visinu tužbenog zahtjeva. Sud ga je odbio jer su zaključili da je tužio na temelju falsifikata. To je sada potvrđeno i optužnim prijedlogom Općinskog državnog odvjetništva u Splitu. Što mu je ovo trebalo?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara