Direktor Lega: Europljani si ne žele priznati da su izgubili svoje malo bogatstvo

Foto: AFP

"EUROPLJANI još uvijek misle kako su bogatiji nego što stvarno jesu, iako već tri godine proživljavaju globalnu financijsku krizu. Kriza će se nastaviti, tržište je uzdrmano, a bankarski sektor je ugrožen - vrijeme je da priznamo da smo izgubili naše malo bogatstvo", kazao direktor kompanije Lego Jorgen Vip Knudstorp.

Knudstorp smatra kako Europa danas proživljava sličnu krizu koju je imao i Lego sredinom devedesetih. Njegovim dolaskom na čelo kompanije ponovno je pokrenut dvoznamenkasti rast, pa Lego danas uspješno posluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojasnio je kako je Europa, baš kao i Lego u svojim kriznim godinama, preduboko zaglibila u dužničku krizu te da je jedino logično rješenje otpis dijela dugova, prenosi CNN. Na taj bi se način izbjegao gospodarski zastoj u narednih desetak godina.

"Savjetujem radikalno suočavanje s istinom. To sam i sam naučio u našoj firmi, i to na teži način. Mora uslijediti period udaljavanja od 30-godišnjeg razdoblja u kojem se posuđivalo sve više i više novaca, kako na razini država tako i na razini pojedinačnih potrošača", zaključuje Knudstorp.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara