Direktor Terma Čateži: Izjave protiv našeg ulaska u Sunčani Hvar političke su naravi

Direktor slovenskog turističkohotelijerskog kompleksa Terme Čatež Borut Mokrovič izjavio je za mariborski list ´Večer´ da su zadnje izjave koje čelnici nekih stranaka u Hrvatskoj daju u povodu njihove ponude za otkup Sunčanog Hvara političke naravi i da je njegovo poduzeće financijski sposobno investirati u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Italiji i na slovenskoj obali.

´Po broju noćenja ove smo godine imali 17-postotni rast i kompanija smo s velikim potencijalima. Naš je ovogodišnji dobitak 400 posto veći od lanjskoga. Imamo financijski potencijal koji je takav da možemo platiti 10 milijuna eura za Sunčani Hvar i sve investicije koje smo obećali. Lani smo imali dobitak od 3,5 milijuna eura i čisti dobitak od 1,1 milijuna eura´, izjavio je Mokrovič u razgovoru za ´Večer´. On je dodao kako su izjave da bi Terme Čatež kao vlasnik Sunčanog Hvara bile nesposobne za elitnu ponudu ´prvenstveno političke´, te da bi - ovisno o odobravanju njihovih planova - na Hvaru mogli izgraditi i hotel sa pet zvjezdica.

´Visina naše ponude Hrvatskom fondu za privatizaciju bila je u skladu s uvjetima natječaja. Imamo i vlastita sredstva, no danas je prerano govoriti kako ćemo sastaviti financijsku konstrukciju´, izjavio je Mokrovič.

Dodao je kako njegovo poduzeće planira gradnju bazena u Sarajevu i Zagrebu, marina na Jadranu preko svoje marine u Portorožu, te da već imaju planove za nove ´marine na slovenskoj obali, u Hrvatskoj, Crnoj Gori, pa i u Italiji.

´Grupacija Terme Čatež svake će godine investirati najmanje 20 milijuna eura´, naveo je u razgovoru Mokrovič, ustvrdivši da su za to sposobni i da nije riječ o megalomanskim planovima. Terme Čatež tako su nedavno, kako je dodao, kupile dvorac Mokrice za oko 5 milijuna eura, a u njemu i na susjednim zemljištima namjeravaju se baviti elitnim turizmom i proširiti sadašnje golf-terene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara