Direktor Zračne luke Zagreb je i direktor aviokompanije u suvlasništvu Marka Miškovića

Direktor Zračne luke Zagreb je i direktor aviokompanije u suvlasništvu Marka Miškovića

Tekst: H.A.

DIREKTOR Zračne luke Zagreb, koja je u većinskom državnom vlasništvu, Tonči Peović istovremeno je i direktor u privatnoj tvrtki Star Let, koja je registrirana u Sloveniji, a čiji je suvlasnik Marko Mišković, sin srpskoga tajkuna i vlasnika Delte Miroslava Miškovića.

Osim što navedeno Peovića dovodi u sukob interesa, jer je direktor u obje tvrtke, Business.hr doznaje kako Peović za poslove Star Leta koristi službeni mobitel koji mu plaća Zračna luka Zagreb. List piše i kako je vrlo zanimljivo što je Kalmeta prije nego što je Peović trebao doći na mjesto direktora Zračne luke Zagreb izmijenio kriterije za imenovanje direktora - dotad su direktorima mogli biti imenovani samo oni s visokom stručnom spremom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kada se u medijima pisalo o tome da nema potrebnu stručnu spremu, Peović je demantirao poslavši diplomu u kojoj stoji kako je 22. listopada 2008. uspješno završio MBA program poslovne administracije na Sveučilištu Danube Krems, što znači da prema pravilima Bolonjskog procesa ima titulu magistra. Ipak, direktorom Zračne luke postao je tek nakon izmijenjenog natječaja. Prije nego što je postao direktorom Zračne luke Zagreb, vodio je dubrovačku Zračnu luku 17 godina.

Tonči Peović na upite Business.hr do zaključenja teksta nije odgovarao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara