Direktorica Tuheljskih toplica: Trovanja klorom nije bilo

Direktorica Tuheljskih toplica: Trovanja klorom nije bilo

NAKON što je Index u nedjelju zaprimio anonimnu dojavu o trovanju klorom u Tuheljskim toplicama, pri čemu je u zagrebačku Klaićevu bolnicu upućeno dvoje djece, na vijest su reagirali iz ravnateljstva spomenutih toplica, gdje tvrde kako posrijedi nije trovanje klorom te kako "nema razloga za paniku".

Direktorica Tuheljskih toplica Ivana Kolar u razgovoru za Index izjavila je kako trovanja klorom nije bilo, kako je dobila obavijest da su dvojica dječaka, Kristijan i Miljenko B., u stabilnom stanju te da je analiza vode provedena u Tuheljskim toplicama pokazala da je razina klora u vodi bila i niža od dopuštene.

"Mi provodimo redovnu kontrolu vode po nekoliko puta dnevno, a kada je pozvana Hitna pomoć napravili smo i izvanrednu analizu vode koja je pokazala da je razina klora bila čak niža od dopuštene, a ti su rezultati analize dani na uvid i policiji, kao i sanitarnoj inspekciji te Zavodu za javno zdravstvo. Oni su također uzeli uzorak vode, a koji je potvrdio naša mjerenja." - kaže Kolar.

Iz PU krapinsko-zagorske poslano je priopćenje kako je tamošnja policija u nedjelju oko 21 sat zaprimila telefonsku dojavu od dežurnog liječnika Doma zdravlja, Ambulante Klanjec, da je u zagrebačku Klaićevu bolnicu dovezeno dvoje djece (rođ. 2000. i 2004. godine), a koja su se nalazila na kupanju u hotelu "Terme Tuhelj" u Tuheljskim toplicama, poradi otežanog disanja i kašlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon zaprimanja telefonske dojave na mjesto događaja upućeni su policijski službenici, sanitarna inspektorica Državne uprave krapinsko-zagorske županije, te sanitarni inženjer Zavoda za javno zdravstvo koji su se sa mjesta događaja uzeli vodu radi analize, te su na mjestu događaja izvršili potrebita mjerenja.

U 23:45 sati u nedjelju, prema priopćenju, telefonski je kontaktirano sa dežurnom liječnicom pedijatrije Dječje bolnice "Klaićeva" u Zagrebu, koja je tom prilikom izjavila da je zdravstveno stanje djece stabilno, odnosno da su ista preventivno zadržana na liječenju.

B.S.
Foto:Terme-tuhelj.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara