Diskriminacija i u Uniji: Zašto je navodno isti Nescafe bolji u Beču nego u Bukureštu?

Diskriminacija i u Uniji: Zašto je navodno isti Nescafe bolji u Beču nego u Bukureštu?

Foto: oukosher.org

NAJVIŠA TIJELA Europske unije i službeno će se pozabaviti testovima udruge potrošača iz Slovačke koji su pokazali da najjači svjetski brendovi plasiraju navodno iste proizvode različite kvalitete od zemlje do zemlje EU. Na štetu europskog istoka, naravno.

Iz parlamentarnog odbora za sigurnost hrane pozvali su Europsku komisiju da istraži to diskriminirajuće ponašanje. Slovaci su nedavno razotkrili pokvarenu igru velikih kompanija nakon kušanja proizvoda u osam zemalja, od Coca-Cole do Nescafea, nakon čega se pokazalo da jedino čokolade Milka u svih osam zemalja ( Austrija Bugarska, Češka, Mađarska, Njemačka Poljska, Rumunjska i Slovačka) drži istu kvalitetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska zastupnica u Europskom parlamentu  Elena Oana Antonescu postavila je to pitanje komisiji i otkrila da je obitelj i prijatelji "mole da im donese kvalitetnije proizvode iz Bruxellesa". No, u EU trenutno ne postoje propisi koji bi kažnjavali takve proizvođače. 

Zato su iz Europske komisije zasad poručili da potrošači trebaju biti informiraniji o sastavu proizvoda. A onda  mogu u bojkot tvrtki s poslovnom politikom da europski zapad zaslužuje bolju kavu ili čokoladu od istoka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara