DISNEYJEVA KONCERTNA DVORANA "GRIJE DOMOVE"

Odsjaj od čelične koncertne dvorane Walta Disneyja u Los Angelesu zagrijava okolne domove za najmanje 8 stupnjeva, žale se susjedi.

Walt Disney Concert Hall s jednim kutom izrađenim od reflektirajućeg čelika, čija je izgradnja stajala 274 milijuna dolara, otvorena je u listopadu prošle godine.

Disney je pokrio kut sintetičkom mrežom nakon što su počele pristizati žalbe iz susjedstva, javlja BBC ovih dana.

Terry Bell, partner arhitekta Franka Gehryja, izjavio je da će tvrtka još dodati neku vrstu "završnog sloja dobivenu pjeskarenjem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jaqueline Lagrone, koja živi u susjedstvu i čiji stan gleda upravo na dvoranu, objasnila je da joj je nova koncertna dvorana učinila stan vrlo svijetlim i toplim, dodajući da se čak i namještaj zagrijava.

"Potrebno je zamračiti cijeli stan, no i tada se osjeća toplina te čitavo vrijeme moramo imati uključen klima-uređaj", dodala je Lagrone.

Prema riječima Bella, arhitekti su unaprijed predvidjeli učinak sjajnog čelika na okolne zgrade, no na kraju se sunce reflektiralo pod drukčijim kutom nego što je bilo predviđeno.

(Hina) xdš ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara