Dizala stotine tisuća kuna kredita kako bi kćeri kupovala heroin

DA OVISNOST o teškim drogama može do temelje razoriti obiteljske odnose, najbolje pokazuje primjer Lorene Hajrulahović, koju je majka nakon višegodišnjih prijetnji, iznuda i nasilničkog ponašanja prijavila policiji.

Lorenina majka, Mera, otkrila je u razgovoru za Večernji list da je u zadnjih pet godina dignula niz kredita kako bi omogućila kćeri ovisnici novac za heroin.

"Policiji sam kazala da sam na kćerinu ovisnost potrošila 150.000 kuna, no bojim se da je taj iznos puno, puno veći. Nije bilo lako donijeti odluku. Prelomila sam to u sebi i mislim da sam ispravno postupila." - kazala je shrvana majka, koja je vlastitu kćer prijavila policiji kako bi je spasila iz pakla droge.

Lorena je počela uzimati heroin već u srednjoj školi, a majka ju je sa 16 godina poslala na odvikavanje u komunu u Španjolsku. Odvikavanje je bilo uspješno, ali čim se djevojka vratila u Split, vratila se i staroj navici.

"U stan su nam počeli dolaziti njezini prijatelji, narkomani i dileri. Tražila je sve više novca. Kad bi se usprotivila, postala bi jako agresivna, što joj inače nije u prirodi. Budila me u po noći, slala me da joj pronađem novac. Bacala bi na mene noževe, svašta govorila. Prijetila je da će mi na poslu napraviti scenu, a ja nisam to mogla riskirati, kao ni da se pred strankama pojavim s modricama." - izjavila je Lorenina majka u razgovoru za "Večernji".

Koliko je heroin preuzeo kontrolu nad životom mlade ovisnice, najbolje pokazuje podatak da je posljednji kredit od 25,000 kuna, koji je njezina majka podigla u strahu od kćerinih prijetnji, potrošila u manje od mjesec dana.

Lorena je nakon obrade zadržana u pritvoru kako ne bi ponovila djela iznude, ucjene i nasilničkog ponašanja, te će uskoro krenuti na terapiju.

"U nedjelju ćemo se i vidjeti. Odsad igramo po mojim pravilima, reći ću joj da se pripremi na odlazak u komunu. Neću odustati." - zaključila je Lorenina majka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara