Dječji karnevalski korzo u Opatiji

Dječji karnevalski korzo, na kojem je sudjelovalo oko 2200 maskiranih mališana u 35 skupina, održan je danas u Opatiji. L

U karnevalskoj povorci od opatijske tržnice do Ljetne pozornice prošle su male maškare iz Slovenije, Italije i Hrvatske, a na čelu su joj bili domaćini, mališani iz Dječjeg vrtića "Opatija", koje je pratio puhački orkestar iz Lovrana.

Gledateljima na opatijskim ulicama predstavili su se: Četiri godišnja doba, Strašila, Mića pehlinarska gospoda i feštari, Žablji svatovi, Domaći i vatrica iz Šume Striborove, Pusti i bele mačkare, Talijanska kuhinja, Pčelica zujalica, Mali princ, Astronauti, Maslačkova livada i ostale maškarane skupine.

Maškarane skupine stigle su iz svih krajeva Hrvatske - Rijeke, Opatije, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Buzeta, Viškova, Vodica, Varaždina, Novske, Višnjana, Kastva, Mošćeničke Drage, Pothuma, Nove Gardiške, Župe dubrovačke, Čakovca i Ivanić Grada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na karnevalu su bili i stalni gosti - Mladi ekolozi iz Maribora s maskom Pipi Dugom Čarapom, te Bubnjari iz talijanskoga grada Conegliana. Prvi put u Opatiju su stigli mališani iz Dječjeg vrtića "Jelka" iz Ljubljane, s maskom bombonijerom, a iz Ilirske Bistrice stigli su kaktusi.

I male maškare njeguju stare karnevalske običaje, pa su u povorci zaplesali i mali halubajski zvončari.

(Hina) xhšup ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara