Dobit OTP banke 51,8 milijuna kuna

U PRVIH šest mjeseci ove godine OTP banka ostvarila je dobit veću za 36,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Odobreno je 2000 novih stambenih kredita što je povećanje od 102 posto, a restrukturiranjem bilance banka je smanjila inozemno zaduženje.

 U prvih šest mjeseci ove godine neto dobit OTP banke iznosila je 51,8 milijuna kuna ili gotovo 36,5 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Ukupni neto prihodi od kamata iznosili su 144 milijuna kuna, što je gotovo 14-postotni rast u odnosu na isto razdoblje lani. Aktiva banke porasla je za 6,5 posto u odnosu na 31.12.2005. Ostvareni povrat na aktivu banke iznosio je 1,17 posto dok je istovremeno povrat na kapital bio 12,82 posto.

Do kraja lipnja banka je zabilježila rast ukupnih depozita za 3,5 posto, dok je kreditni portfelj porastao za 18,5 posto. U navedenom razdoblju odobreno je otovo 2000 novih stambenih kredita u vrijednosti 390 milijuna kuna, što je za 102 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udjel stambenih kredita u ukupnim plasmanima u navedenom razdoblju čini 52 posto, što je, u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, povećanje od 16 posto.

U prvoj polovici godine banka je restrukturiranjem bilance omogućila smanjivanje inozemnog zaduženja banke uz istovremeni nastavak dinamičnog rasta kredita.

Ovih dana započela je s radom nova poslovnica u Kninu, a obavljaju se i intenzivne radnje za otvaranje novih poslovnica u Osijeku, Zaboku i na području grada Zagreba. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara