dodijeljena priznanja turistički cvijet

Svečanom dodjelom 34 priznanja i nagrada hrvatskim turističkim ljetovalištima, tvrtkama i pojedincima u sklopu akcije Turistički cvijet kvaliteta za Hrvatsku večeras su u Poreču završeni sedmi susreti hrvatskih turističkih djelatnika.

Skupu je, uz turističke djelatnike, državne, županijske i lokalne dužnosnike, prisustvovao je i premijer Ivica Račan koji je uručio priznanja za najbolja velika turistička središta.

Tu je nagradu sedmu godinu za redom kao najbolji dobio Poreč, dok je druga Opatija, a treće mjesto dijele Umag i Vodice.

Uz to uručena su i priznanja za najbolje velike gradske turističke

centre među kojima je ove godine pobjednik Dubrovnik, a slijede ga Pula i Zadar.

Najboljim obalnim turističkim mjestom proglašen je Vrsar, dok je priznanje za najbolje otočno mjesto pripalo Krku.

Šest turističkih cvjetova za posebnu kvalitetu usluga i sadržaja turističke ponude dobili su Umag, Vodice, Split, Poreč, Cavtat i Pula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi puta ove godine HRT je ocjenjivao i hotele na Jadranu i kontinentu, marine, kampove i pojedince.

Jadranskim hotelom godine proglašen je rovinjski Eden, dok je hotel godine u unutrašnjosti zagrebački Sheraton.

Marina godine je Frapa iz Rogoznice, kamp godine je Valalta kod Rovinja, a posebno priznanje za organizaciju zaštite od požara na Jadranu pripalo je Gradu Hvaru.

Među pojedincima biran je gradonačelnik godine, a to je gradonačelnik grada Visa Šime Zubčić, dok je među direktorima turističkih zajednica, gradova i mjesta, priznanje u akciji HRT-a dobio Albino Sinožić iz Poreča.

U ime nagrađenih zahvalio se gradonačelnik Poreča Josip Maras, kojima je svima poželio još bolju iduću turističku godinu.

Akciju Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku tradicionalno provodi HRT i Hrvatska gospodarska komora.

(Hina) tam ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara