Dodijeljene nagrade Hrvatskoga društva katoličkih novinara

U POVODU Svjetskoga dana sredstava društvene komunikacije, Hrvatsko društvo katoličkih novinara (HDKN) danas je priredilo susret katoličkih novinara s nadbiskupom Ivanom Devčićem, koji je pri HBK zadužen za medije, te podijelilo nagrade i priznanja katoličkim novinarima i uredništvima, javila je Ika.

Nagradu HDKN-a za životno djelo dobio je Mirko Juraj Mataušić, katolički komunikolog i publicist, te predavač medijskih kolegija na KBF-u i na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Mataušić je i jedan od utemeljitelja HDKN-a te prvi urednik i ravnatelj Hrvatskoga katoličkog radija.

Godišnju nagradu dobio je urednik "Maloga Koncila" Vojmil Žic, koji je dao tom listu likovno i grafičko i sadržajno lice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podijeljena su i posebna priznanja Celestinu Tomiću, umirovljenom profesoru Svetoga pisma, uredništvu mjesečnika "Naša ognjišta" iz Tomislavgrada, uredništvu katoličkoga mjesečnika "Svjetlo riječi" iz Sarajeva, uredništvu mjesečnika "Zvonik" iz Subotice te Informativnoj katoličkoj agenciji.

Nagrade i priznanja dobitnicima uručili su nadbiskup Devčić i predsjednica Društva Suzana Vrhovski.

Na početku susreta Stjepan Baloban, pročelnik Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve, predstavio je ovogodišnju poruku pape Ivana Pavla II. za Svjetski dan sredstava društvenog priopćavanja.

Svjetski dan medija ove se godine u Crkvi slavi 1. lipnja, a tema je Papine poruke "Mediji u službi istinskog mira u svjetlu Pacem in terris".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara