Dodik komentirao instalaciju RS u obliku masovne grobnice: Ne protivim se raspadu BiH

Dodik komentirao instalaciju RS u obliku masovne grobnice: Ne protivim se raspadu BiH

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se ne protivi raspadu Bosne i Hercegovine kojega, kako smatra, potiču autori instalacije u središtu Sarajeva sa zemljovidom Republike Srpske koja je predstavljena kao rezultat genocida.

"Naravno da ja nemam ništa protiv raspada BiH, ali ih moram podsjetiti da je Daytonskim sporazumom Republika Srpska dobila i međunarodno priznanje, ali i priznanje rukovodstva tadašnje takozvane BiH", rekao je Dodik kako ga u nedjelju prenose mediji u BiH.

Optužio je autore instalacije u obliku Republike Srpske, koja je predstavljena kao masovna grobnica, da zazivaju raspad BiH te da to pokazuje kako je ta zemlja neodrživa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uraditi nešto tako, i to na dan kada mi u Republici Srpskoj odajemo počast za 3.500 Srba ubijenih u okolici Srebrenice i Bratunca, strašno je, sramno i skandalozno", rekao je Dodik.

On je ocijenio i da međunarodna zajednica prešućuje ove zločine optuživši je za "sudioništvo u tom zločinu".

U Sarajevu je u subotu postavljena instalacija, zemljovid Republike Srpske napravljen kao masovna grobnica iz rata u BiH 1992-1995. Organizatori su nedaleko mjesta otkuda je krenula povorka s dijelom posmrtnih ostataka žrtava srebreničkog masakra napisali "Dobro došli u Republiku Srpsku" kako bi pokazali da je ovaj entitet rezultat etničkog čišćenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara