Dodikovo pismo: Traži efikasniju borbu protiv korupcije u RS

Foto: AFP

PREDSTAVNICI pravosudnih institucija, političkih stranaka i nevladinog sektora podržavaju pismo predsjednika RS Milorada Dodika, u kojem traži bolju i efikasniju borbu protiv kriminala i korupcije u RS, pišu Nezavisne novine. U pismu adresiranom na sve pravosudne institucije RS, Dodik ističe kako su Vlada i parlament RS izvršile sve zakonske i druge obveze, ali da nisu izvršene obveze policije, tužiteljstva, sudaca, inspektora, čiji je zadatak da zakone primijene u praksi.

"U borbi protiv organiziranog kriminala ne smije biti povlaštenih ni među zaduženima za provedbu zakona. Nažalost, dosadašnji rezultati vašeg rada se ne vide dovoljno u javnosti u kojoj postoji percepcija da postoje pojedinci čiji rad nije dovoljno profesionalan i savjestan", naveo je Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amor Bukić, državni tužitelj u RS, naglasio je da ovo pismo doživljava kao izraz volje predsjednika da institucije koje se bave borbom protiv kriminala svoj posao rade još bolje. "Pozdravljam i podržavam to pismo bez obzira što su MUP i pravosudne institucije u proteklom periodu napravili određeni iskorak", rekao je Bukić.

Željko Ninković iz Centara civilnih inicijativa, misli da je pozitivna stvar što predsjednik RS ukazuje na borbu protiv kriminala i korupcije. "Namjera je očito pozitivna, ali na ovaj način se indirektno priznaje da se do sada institucije nisu bavile onim poslom za koji su bile dobro plaćene. Ali bolje krenuti i danas nego da se ne krene nikada", rekao je on.

Dejanović: Predsjednik RS obmanjuje javnost

U priopćenju Centra za humanu politiku koje potpisuje Momir Dejanović stoji kako je Dodikovo pismo pravosudnim institucijama s pozivom za borbu protiv kriminala i korupcije, manipulatorsko, neozbiljno, nekredibilno i neiskreno. "Iluzorno je od nereformiranog, neefikasnog, korumpiranog i nikome odgovornog pravosuđa tražiti i očekivati borbu protiv kriminala i korupcije", dodaje Dejanović u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara