Dodjelom godišnjih nagrada i povelja obilježen Dan grada Pule

U POVODU Dana grada Pule večeras je u pulskom Istarskom narodnom kazalištu održana svečana sjednica gradskog vijeća grada Pule na kojoj je dodijeljena godišnja Nagrada i Povelja grada Pule te Povelja "Počasni građanin grada Pule".

Gradonačelnik Pule Luciano Delbianco rekao je kako govoriti danas o Puli znači govoriti o gradu koji obnavlja svoj identitet te o gradu u kojem se nastoji promicati demokratsko društvo.

"Dan oslobođenja grada Pule i danas je utkan u život i rad Pule, u njezin napredak, suživot i toleranciju kao trajne vrijednosti našeg grada", ustvrdio je Delbianco i dodao kako Pula ima danas razloga za optimizam zbog vidljivih rezultata pojačanih gospodarskih aktivnosti.

Nagrada Grada Pule za ovu godinu dodijeljena je glazbenoj umjetnici Lidiji Percan za dugogodišnju promociju Pule i Istre pjesmama na hrvatskom i talijanskom jeziku kojima je obogatila istarski melos i kulturu istarskog podneblja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povelja Grada Pule za 2003. dodijeljena je udruzi Društvo "Naša djeca" za "pola stoljeća uspješnih aktivnosti usmjerenih k njegovanju i poticanju dječjeg stvaralaštva, promidžbi i ostvarenju prava djeteta te pružanju kvalitetnije skrbi".

Povelja "Počasni građanin Grada Pule" dodijeljena je Massimu Pigini, direktoru i suvlasniku tvornice harmonika "Pigini" iz talijanskog grada Castelfidardo. Zaslužio ju je dugogodišnjim sponzorstvom i promocijom međunarodnog Susreta harmonikaša u Puli, donacijama pulskom orkestru "Stanko Mihovilić" i OKUD-u "Istra".

Polaganjem vijenaca na gradska spomen obilježja tijekom dana je nastavljeno obilježavanje Dana grada. Izaslanstva gradske uprave položila su vijence na spomen ploču na Giardinima, pred spomenik palim borcima na Rivi te središnjem križu pulskog Gradskog groblja. Vijenci su položeni i pred spomenik palim antifašističkim borcima grada Pule, palim hrvatskim braniteljima te na Mornaričko groblje dok je na gradskim trgovima održan prigodni glazbeno-plesni pogram.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara