dogovor o raspodjeli mjesta u saborskim odborima još nije postignut

Čelnici svih klubova u Hrvatskom saboru sastali su se u podne kako bi dogovorili raspodjelu mjesta u saborskim odborima.

Prije toga u Saboru su se sastali i čelnici saborske oporbe, kako bi razmotrili HDZ-ov prijedlog po kojemu bi u kvotu HDZ, uz DC i HSLS, ušli i zastupnici svih stranaka koje s HDZ-om imaju ugovore o suradnji.

HDZ zauzvrat traži da se 13 predsjedničkih mjesta i većina u svim odborima popuni iz kvote vladajućih, a da 11 predsjedničkih mjesta podijele oporbene stranke.

Oporba će, sudeći po izjavi predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića, na sastanku koji je u tijeku, od HDZ zatražiti pojašnjenje zašto se odustalo od ranijeg dogovora da oporbi pripadne 13, a HDZ-u 11 mjesta predsjednika odbora, uz većinu u svim odborima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako HDZ odstupi od ranijeg dogovora, pokazat će razinu svoje ozbiljnosti, tolerantnosti i želje da u Saboru vlada kakva-takva snošljiva atmosfera. No, tu oporba nema velikog izbora, prihvatit ćemo ono što dobijemo", rekao je Tomčić.

Najavio je da će se oporba o raspodjeli mjesta u saborskim radnim tijelima u njihovoj kvoti dogovoriti tijekom poslijepodneva.

(Hina) ibob az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara