Dogovora o "Sljemenu" nije postignut, prosvjed se nastavlja

Pregovori Uprave mesne industrije "Sljemena" d.d., većinskog vlasnika Finagre d.o.o. i predstavnika sindikata u Uredu za socijalno partenerstvo prekinuti su jer ni danas nije postignut dogovor.

"Pregovori su završili, dogovora nema. Prosvjed se nastavlja", rekao je regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a Ivica Rogić u izjavi za Hinu nakon zajedničkog sastanka Uprave "Sljemena", Fiangre i sindikata na kojem su pregovarali o Finagrinu prijedlogu sporazuma o nagodbi sa svim vjerovnicima društva, uključivo i radnike "Sljemena".

"Finagra je danas ponudila nagodbu koja ne odgovara na naše osnovne zahtjeve: kada će biti isplaćene tražbine, komu, koliko i tko je jamac. Na naša četiri osnovna pitanja nije odgovoreno i mi ne možemo prihvatiti takvu nagodbu", rekao je Rogić.

Sindikat će pričekati još kratko vrijeme na bolju ponudu za nagodbu, inače ćemo nakon međusobnih dogovora odustati od nagodbe i vratiti se našem prvotnom zahtjevu, a to je vraćanje dionica Hrvatskom fondu za privatizaciju, zaključio je Rogić.

Dodao je da datum nastavka pregovora nije dogovoren i da će sindikat "sjesti za stol" tek kad dobije bolju ponudu, a da do tada nastavljaju prosvjed na Markovu trgu.

Rogić je napomenuo da već pola godine neuspješno obilaze državne ustanove, poduzimaju sve pravne postupke, a prijavili su i kriminal.

"Nemamo ništa osim ovoga prosvjeda i odavde se ne mičemo dok ne nađemo rješenje. Prosvjed se nastavlja", poručio je Rogić s Markova trga.

O odlučnosti radnika "Sljemena", koji već šest dana i noći neprekidno borave na otvorenom, svjedoči i božićno drvce koje su donijeli s porukom da će na Markovu trgu ostati, ako treba, i do Božića.

(Hina) xbdj yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara