Dok je bio u bijegu optuženi za pucnjavu pred Kromom nudio ranjenima novac da ga zaborave!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Feđa Klarić / Cropix

"JESTE li vi što poduzeli oko ovoga? Ako vi nećete, ja ću", nije se nimalo ustručavao prepoznati kazneno djelo sprječavanja dokazivanja Vlado Živaljić, donedavni tužitelj Uskoka, a danas sudac Županijskog suda u Splitu.

Ranjeni u pucnjavi pred lokalom Krom Stipe Ursić kazao je, naime, da mu je također ranjeni Bruno Bešker prenio poruku optuženog Luke Buzdovačića da je spreman platiti ukoliko odustane od svjedočenja!

"Rekao je da će pristati ako novci budu dobri..."

"Bešker je rekao da će pristati ako novci budu dobri. Meni to nije bilo ni na kraj pameti. Naljutio sam se, noga mi je uništena. Nakon toga nismo pričali", kazao je Ursić, koji je tijekom slavlja pobjede hrvatske nogometne reprezentacije nad Nijemcima lani na Euru dobio dva metka u desnu nogu. Živci su mu stradali i danas je invalid. 

Buzdovačić tvrdi da je pucao iz pištolja u samoobrani. "Bježao sam od njega i njegove bande", kazao je i danas Buzdovačić, koji je sa suoptuženikom Željkom Rajićem cijelo vrijeme upadao u riječ, pa ih je sudac Živaljić u nekoliko navrata morao opomenuti. 

"Nije mi u interesu da momci idu u zatvor"

Traži li kazneni progon, pitao je Živaljić svjedoka Ursića. "Meni nije u interesu da momci idu u zatvor", kazao je ovaj. Bešker inače nije uspio prepoznati napadače, a pištolj iz kojeg su pucali Rajić i Buzdovačić nikada nije pronađen.

Državno odvjetništvo nije pokrenulo postupak protiv Buzdovačića zbog sprječavanja dokazivanja, premda je o tome Ursić nešto govorio i u istrazi, ali ne ovako precizno kao na današnjoj raspravi.

U pucnjavi pred Kromom ranjen je i Igor Jakšić. Rajića su brzo uhitili, Buzdovačić je bio u bijegu još tjedan dana. Slobodno vrijeme je, kako se danas ispostavilo, iskoristio da naziva oštećene i nudi im novce da ne svjedoče. Nisu ga uhvatili. U pratnji odvjetnika Borivoja Miloševića sam se javio sucu.

I Rajić i Buzdovačić imaju solidne dosjee. Tvrde i dalje da nisu krivi. Premda ima dvoje djece, Buzdovačić je bez posla. Raić je, pak, našao novi posao redara za tisuću eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara