Dok se turisti sunčaju na Cresu, krivolovci iz barki ubijaju jelene

KRIVOLOVCI na otoku Cresu toliko su se "razigrali" da su sada počeli pucati i po ciljevima na plažama. Ogorčeni turisti odgovorili su pakiranjem torbi i odlaskom iz zemlje koja se reklamira kao "zemlja s tisuću otoka", a, prema svemu sudeći, i po kiši metaka.

"Ležali smo na plaži. Prolomio se prasak, zrak je proparao fijuk metka, a iza nas je pala strvina jelena. Iza nas u barci creskih oznaka je bio čovjek s puškom iz koje se još dimilo. Metak nam je prošao iznad glave i ubio jelena." - izjavili su njemački turisti za 24sata, te spakirali stvari i uputili se kući.

"Puca se svake noći, u sumrak, jeleni i košute love se iz barke, zamkama, na dječjem igralištu, u dvorištu škole. Policija dolazi, piše prijave. I opet isto." - dodao je predsjednik mjesnog odbora Punta Križe Ranko Matušan.

No, da nije riječ o nekim divljacima, dokazuje i Josip Patekar, koji tvrdi da je među lovcima i otac Zvonimira Bobana.

"Ne, ne pretjerujem, pa valjda je bilo samo dvadesetak komada što ih je ubio otac Zvone Bobana." - kaže Patekar koji se novinaru 24sata pohvalio da je u posljednjih par godina lovcima oderao barem 200 jelena.

Mještani su ogorčeni, a o životu u svom mjestu, koje postaje opasno po glavu, kažu: "Dolaze ovamo i generali, pukovnici. Jedan terorizira cijelo selo kad dođe. Sada je u zatvoru pa je mir. Trenutačno nema niti specijalaca iz Lučkog. Ali kad nahrupe u rujnu i listopadu, bolje je ne izlaziti na ulicu."

Mještani su potvrdili da nije rijetkost da im pokraj glave prozuji koji metak, a postavlja se pitanje što će biti kada jelena i košuta ponestane? Tko je sljedeći?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara