Dok svijet pomaže njima, Japanci pomažu Hrvatskoj: Za ambulantu donirali 30.000 eura

Foto: Mate Piškor / Cropix

JAPANSKA vlada donirala je 30.000 eura za opremanje ambulante u Mečenčanima kod Petrinje! Iako se Japan bori s najvećom katastrofom u svojoj povijesti, to nije omelo veleposlanika u Zagrebu Yoshija Tamuru da dođe u Mečenčane i uruči mještanima ovaj vrijedan dar.

"Nadam se da će ova donacija pomoći boljem životu ljudi i njihovom povratku na područja opustošena ratom", kazao je Tamura dodavši da se radi o znaku prijateljstva japanskog naroda. Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel zahvalila je japanskom veleposlaniku i izrazila sućut zbog katastrofe kroz koju prolazi japanski narod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, nakon razornog potresa Japan je poharao tsunami, a situacija se dodatno zakomplicirala zbog oštećenja i eksplozija u nuklearnoj elektrani u Fukushimi, zbog koje sada Japanu prijeti nuklearna katastrofa. Pomoć žrtvama katastrofe u Japanu dolazi iz cijelog svijeta, a uključili su se i Hrvati, donacijama preko Crvenog križa i Caritasa.

"Želim zahvaliti svim Hrvatima na pomoći i dirljivim porukama koje šalju našem narodu. Moramo nešto naučiti iz ove tragedije. Važno je pomagati svima onima kojima je pomoć potrebna", rekao je Tamura.

Žrtvama katastrofe u Japanu i vi možete pomoći uplatom na žiro račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ-a 2340009-1100080340, s pozivom na broj 143 te pozivom na broj 060 9010 (cijena poziva je 6,15 kn, PDV uključen). Pomoć prikuplja i hrvatski Crveni križ uplatom na žiro račun 2340009-1511555516, s pozivom na broj 02 ili na broj telefona 060 9011 (cijena poziva je 6,15 kn, PDV uključen).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara