Dokaz broj 7: Slučaj zviždačice Majde Rumore

Tekst: P.Vidov
Foto: Infopunkt


VEĆ PRIJE godinu dana Index je počeo upozoravati na slučajeve nezakonitog zapošljavanja u HAC-u, a optužbe anonimnih izvora i službeno nam je u ekskluzivnom razgovoru potvrdila zaposlenica HAC-a Majda Rumora.

> Akcija Indexa: Pomozimo Kalmeti da smjeni Upravu HAC-a

Rumora je, podsjećamo, izjavila kako je zamjenik direktora Sektora za održavanje i bivši saborski zastupnik Željko Krapljan od nje preko posrednika Mate Šarčevića tražio 10.000 eura mita kako bi joj osigurao posao u Hrvatskim autocestama. Krapljan je sve optužbe koje je Rumora iznijela na njegov račun demantirao, ali njen je iskaz bio dovoljan da se za priču zainteresiraju Državno odvjetništvo i Uskok, međutim rezultate istrage do danas još nismo vidjeli.


Rumora se u međuvremenu često javljala redakciji Indexa s tvrdnjama kako se nad njom u HAC-u zbog javnog priznanja o traženju mita provodi sustavni mobbing, u čemu, kako tvrdi, prednjače oni koje je optužila za nezakonite radnje. Rumoru je u međuvremenu počela štititi i Udruga Zviždač Vesne Balenović, koja je upozoravala da "korumpirani šefovi HAC-a nad Rumorom provode teški mobbing".

Zlostavljanje se usprkos svemu nastavilo te je defektologinja Dragica Kobetić, zaposlena u Županijskoj bolnici u Pakracu, u srpnju ove godine dijagnosticirala Rumori posttraumatski sindrom uzrokovanim stresom koji proživljava na poslu.

"Tražim ostavku direktora HAC-a Stjepana Klarića i njegovog zamjenika Željka Krapljana koji su najodgovorniji za korupciju koja se događa u HAC-u i odustajanje od tužbi protiv mene. Ako šef Uprave Ivica Prskalo to ne omogući, tužit ću HAC i natjerati ih na plaćanje odštete za sve što su mi napravili", kazala je tada Rumora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara