Doktori vjerojatno krivi za smrt bebe u Petrovoj

MINISTAR zdravstva Neven Ljubičić rekao je kako je slučaj smrti bebe u Petrovoj bolnici povjeren unutarnjoj kontroli ali da, prema dosadašnjim informacijama, postoji mogućnost da je učinjena stručna pogreška.

Naime, trudnici se nije napravila amnioskopija i liječnici nisu vidjeli da je plodna voda zamućena iako je rodilja trpjela bolove. Inspekcija Ministarstva će, kada dobije nalaz unutarnje kontrole, osnovati posebno povjerenstvo radi provođenja istrage.

Policija se također uključila u slučaj jer se, kako je za Jutarnji list rekao načelnik Ureda načelnika PU zagrebačke Krunoslav Borovac, kaznena djela za nesavjesno liječenje obrađuju po službenoj dužnosti.

"Ne mogu unaprijed donositi zaključke. Ako argumenti i činjenice budu govorili da je netko pogriješio, sigurno ćemo protiv odgovornih poduzeti potrebne mjere" – rekao je ravnatelj KBC-a Zagreb Željko Reiner.

Majka preminulog djeteta kaže kako je odbila napraviti još neke pretrage jer liječnicima u Petrovoj ne vjeruje. Morala je potpisati izjavu da odbija napraviti potrebne briseve, a fotokopiju nije nikada dobila. Ipak, zahvalila se medicinskim sestrama koje su joj puno pomogle.

Njen suprug je rekao da će poduzeti sve kako smrt njegovog djeteta ne bi bila skroz uzaludna. Dodatno ga, kaže, motivira činjenica da ga zovu ljudi iz bolnice koji mu govore da se to nije trebalo dogoditi kao i roditelji kojima se dogodilo nešto slično u toj bolnici.

Podsjetimo, rodilja je tri dana prije poroda zatražila liječničku pomoć u Petrovoj zbog bolova. Dežurna liječnica ju je poslala kući i rekla da dođe za dva dana. Kada je ponovo došla u bolnicu, četiti sata je čekala carski rez, a dijete je slijedeće jutro preminulo. Beba je najvjerojatnije umrla zato što se u majčinom trbuhu nagutala zamućene plodne vode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara