Don Kaćunko vozi automobil s tablicama vrijednim 8000 kuna

KANCELAR Vojnog ordinarijata i kontroverzni svećenik don Anđelko Kaćunko jedini je hrvatski svećenik koji na automobilskoj registarskoj tablici nema brojeve, nego se vozi pod oznakama "ZG - ANGELO". Personalizirane registarske tablice inače stoje 8000 kuna, a Kaćunko tvrdi da mu je takve tablice platio "sponzor".

Zanimljivo da je don Kaćunko jedini hrvatski svećenik koji nema uobičajenu tablicu na vozilu već spomenutu slovnu tablicu, koju je postavio nakon što je u jednom društvu spomenuo da bi želio umjesto broja imati svoj nadimak na registracijskoj tablici.

Don Kaćunko tvrdi kako ne želi biti broj te da mu je draže da mu je automobil registriran slovima, a u toj ga je ideji podržao jedan gospodarstvenik koji je platio postavljanje slovne registracije. Don Kaćunko očito ne smatra da brojna oznaka na pločici služi registriranju vozila, a ne njega kao osobe, ali tko bi o tome mislio.

Registriranje vozila sa slovnom oznakom stoji oko 8.000 kuna što nije mala svota, međutim don Kaćunko se na tom pitanju izvukao tvrdnjom kako mu je jedan poduzetnik-sponzor platio ovu uslugu.

Budući da se ovakva registracija svake tri godine mora nadoplaćivati, don Kaćunko tvrdi da ju neće obnavljati kad mu istekne valjanost postojeće registracije, jer za to nema novaca. No, u to nam je pomalo teško povjerovati jer Kaćunko iz državnog proračuna uredno prima nemalu plaću za obnašanje funkcije kancelara Vojnog ordinarijata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Don Kaćunko se osvrnuo i na nedavne izjave predsjednika SDP-a Ivice Račana i ministrice Vesne Škare-Ožbolt. Kaćunko političarima zamjera što su se hvalili da su se po autocesti A1 vozili brzinom od 180 km/h, što je po njemu "obični šminkeraj koji loše utječe na mlade".

Inače, don Kaćunko je u domaćoj javnosti poznat po svojim izjavama, a među najvećim "biserima" izdvojit ćemo pozive na javno spaljivanje televizora zbog "medijskog terora", te tvrdnju kako su za smrtonosnu bolest pokojnog predsjednika Tuđmana odgovorni ljudi koji se bave vudu-magijom.

Posljednji incident s Kaćunkom dogodio se početkom srpnja kada je u pismu upućenom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću tražio obustavu gradnje spomenika nestalima u Domovinskom ratu na Mirogoju.

Dušan Džamonja, čuveni hrvatski kipar i autor spomenika, je nakon don Anđelkove intervencije rekao kako je Kaćunkovo pismo za njega osobno "nakaradno uvredljivo".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara